جزوه جداسازی و شناسایی ترکیبات آلی

توضیحات کوتاه

________________________

5/5

دانلود رایگان جزوه ترکیبات آلی پیام نور

این جزوه در 255 صفحه بصورت pdf توسط دکتر بخشعلی معصومی تالیف شده است. جزوه ترکیبات آلی مناسب برای دانشجویان رشته شیمی دانشگاه پیام نور می باشد. درس شناسایی ترکیبات آلی که درسی 3 واحدی محسوب می شود، در مقطع کارشناسی شیمی ارائه می گردد. درس پیشنیاز آن شیمی آلی 2 است و در گروه علوم پایه قرار می گیرد.

اهداف کلی درس شناسایی ترکیبات آلی

هدف کلی این درس فراگیری اصول نظری شیوه های معمول جداسازی و تشخیص ترکیبات آلی است. از اهداف اختصاصی این درس می توان شناسایی ترکیبات آلی با روش کلاسیک (دسته بندی ترکیبات از راه حلالیت، تعیین و تشخیص گروه های عاملی به روش شیمیایی)، شناسایی ترکیبات آلی به روش طیف سنجی ، نام برد.

فهرست مطالب کتاب جداسازی و شناسایی ترکیبات آلی

  • فصل اول : مراحل شناسایی ترکیبات آلی
  • فصل دوم : تفسیر نتایج آزمایشهای اولیه
  • فصل سوم : روشهای تعیین ثابتهای فیزیکی
  • فصل چهارم : فرایند انحلال پذیری
  • فصل پنجم : شناسایی تر کیبات هترو اتم دار
  • فصل ششم : شناسایی گروههای عاملی و طیف بینی آنها
  • فصل هفتم : ر وشهای فیزیکی و شیمیایی ، جداسازی و تخلیص مخلوط ها
  • فصل هشتم : واکنشهای تهیه مشتق
  • فصل نهم : روشهای حل مسئله ساختاری

جزوه شناسایی ترکیبات آلی

بررسی روش های شیمیدانان در ترکیب های آلی 

شناسایی ترکیبات آلی از سری فعالیت های روزمره شیمی دان های با تخصص آلی است. هربار که یک واکنش شیمیایی صورت می گیرد، شیمیدان باید محصول را خالص کند و سپس آنرا شناسایی کند تا ساختار آن مشخص شود. با پیشرفت چشمگیر امروزه شیمی آلی و با  پیدایش واکنش گرهای جدید، تخلیص و جداسازی و تعیین ساختار محصول آسانتر شده و با کمی مهارت و تخصص و دقت ، شیمیدان ها به نتایج خوبی رسیده اند. دو روش کاملا متفاوت در تعیین ساختار ترکیب های آلی وجود دارد: یکی از طریق واکنش های شیمیایی بار تعیین گروه های عامل و دیگری از طریق طیف سنجی که امروزه این روش در سطح وسیعی استفاده می شود.

بخشی از جزوه شناسایی ترکیبات آلی پیام نور

فرآیند انحلال و انحلال پذیری

چنانچه مولکول ها یا یونهای ترکیب حل شونده بین مولکولهای حلال پخش شوند، فرآیند انحلال صورت پذیرفته است. به عبارتی دیگر اگر نیروهای بین ذرات حلال و نیروهای بین ذرات ماده حل شونده از نظر مقدار تقریبا برابر باشد، از اختلاط حلال و حل شونده به هر نسبتی به یکدیگر مخلوط همگن حاصل می شود.

از آنجاکه تفکیک شدن کربوکسیلیک اسیدها فرایند تعادلی است، هر عاملی که سبب پایداری آنیون کربوکسیلات نسبت به کربوکسیلیک اسید گردد، باید تعادل را به سمت تفکیک بیشتر سوق دهد، که نتیجه آن افزایش قدرت اسیدی است و برعکس آن هم صدق می کند. بنابراین استخلاف های دارای الکترونگاتیوی زیاد نظیر هالوژنها از طریق الکترون کشندگی القایی کربوکسیلات را پایدار می کند. اثرات القایی به شدت فاصله بستگی دارد. یعنی هر چه استخلاف از کربوکسیل دورتر باشد اثر القایی آن کمتر است. و بر قدرت اسیدی اثر کمتری دارد.

این جزوه جداسازی و شناسایی ترکیب های آلی دانشگاه پیام نور، برای دانشجویان رشته مهندسی شیمی و پتروشیمی ، مهندسی کشاورزی و شیمی کاربرد دارد. 

راهنمای دانلود فایل

برای دانلود این کتاب باید در سایت لاگین شده باشید.
اگر در سایت حساب کاربری ندارید، لطفا ابتدا ثبت نام کنید.

اگر از جزوه جداسازی و شناسایی ترکیبات آلی استفاده کردی، نظرت رو دربارش بگو و به دیگران پیشنهاد بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ترکیبات آلی
پیشنهاد ما به شما :

_____________ _

ورود

حساب کاربری ندارید؟