آموزش جزوه نویسی رایگان ، چگونه یک جزوه خوب بنویسیم

توضیحات کوتاه

________________________

5/5

جزوه ‌نویسی درست چیست؟ و چرا نباید تمام صحبت های مدرس در جزوه ثبت شود!!…

سلام به جزوه نویسان فعال که هرچی استاد میگه رو مینویسن ? ، قبل از هرچیزی اجازه بدید توضیحی درباره اینکه جزوه نویسی چیه و چرا نباید همه صحبت های استاد در جزوه نوشته بشه رو به شما توضیح بدم ، بعد میریم با چند ویدئو از همکار خوبمون جزوه نویسی + روش نوشتن یک جزوه عالی رو به شما آموزش میدیم. در در انتهای این آموزش شما اطلاعات خوبی درباره جزوه نوشتن و بهترین روش جزوه نویسی دارید.

عده زیادی از دانشجویان در طول مراحل تحصیل مخصوصا در زمان کنکور و دانشگاه ، جزوه نویسی و تمیز جزوه نوشتن را از نان شب هم مهم تر تلقی میکنن . اما جزوه‌نویسی درست چیه؟ و چرا ما باید یک جزوه درست تهیه کنیم؟ معنی درست جزوه‌نویسی یعنی نوشتن برداشت ها و نکات مهم از صحبت های کسی که قصد یاد دادن به ما دارد. این صحبت های میتواند از یک مکالمه زنده ، تلویزیون ، فیلم یا حتی یک صوت باشد . یک جزوه‌ی خوب به شما کمک می‌کند که در زمان امتحان یا هر زمان که به مطالب جزوه نیاز داشته باشید بتوان در کمترین زمان ممکن بیشترین اطلاعات را به دست آورید. به طور کلی یک جزوه‌ی خوب برای شما انگیزه‌ی مطالعه ایجاد می‌کند و یک جزوه‌ بد به سرعت شما را خسته می‌کند.

منم روزی دانشجو بود و جزوه افتضاحی داشتم

توی سالهایی که دانشجو بودم، یکی از مشکلات اساسی من نوشتن جزوه بود، وقتی از درس یا استادی خوشم میومد جزوه کاملی مینوشتم ، و اونقدر این جزوه طولانی میشد که به وقت امتحان پایان ترم مجبور میشدم جزوه رو کنار بزارم و از کتاب استفاده کنم. ولی اگه از درس و استادی خوشم نمیومد جزوه هام به ده صفحه هم نمی رسید و حجم و کیفیت جزوه اونقدر پایین بود که ازش نمره 10 هم نمیگرفتم. اما مثل هر دانشجوی دیگه میدونستم که برای فارغ التحصیلی باید تمامی امتحانات رو پاس بشم. این دغدغه ها باعث شد تجربه هام رو به شما بگم:

چطور یک جزوه خوب بنویسیم؟ بهترین روش جزوه نویسی حرفه‌ای چیست؟ چطور باید یک جزوه کامل و خوانا نوشت؟ چطور باید یک جزوه مرتب و خوش‌خط نوشت؟ شما هم این دغدغه ها رو دارید؟

قبل از اینکه راهکارهای نوشتن یک جزوه خوب رو بیان کنیم، به چند عامل باید توجه کنیم در غیراینصورت جزوه دستنویس و نهایی شما اون چیزی درنمیاد که انتظارشو داشتید.

  • تسلط استاد به مباحث تدریس شده
  • توجه کامل شما به صحبت‌های مدرس
  • علاقه شما به درس یا موضوع تدریس شده

برای اینکه درمورد ماهیت جزوه بیشتر بدونید میتونید به ویکی پدیا هم مراجعه کنید.

اگه شما در این مرحله بتونید این سه عامل رو به خوبی کنترل کنید در قدم های بعدی به راحتی با نکاتی که در این مقاله آموزشی در وب سایت جزوه ارائه خواهیم داد میتونید یک جزوه تمیز و موفق داشته باشید.

جزوه نویسی

برای نوشتن یک جزوه عالی باید از کل مغزتان استفاده کنید

برای نوشتن یک جزوه خوب باید از کل مغز استفاده کرد. به عبارتی ساده باید حواس شما 100% متمرکز بر مباحث آموزشی باشد و هرگونه حواس‌پرتی اعم از موبایل، افراد اطراف و سایر موارد حذف یا کمتر اهمیت داده شود.در حال حاضر دو روش برای نوشتن یک جزوه کامل و تمیز در جهان ارائه‌شده که هر دو روش از بهترین‌های ممکن هستند اما با توجه به نوع یادگیری افراد انتخاب هرکدام بسته شرایط ذهنی آن‌ها دارد.

روش اول استفاده از نقشه ذهنی و روش دوم استفاده از کرنل است. روش‌های دیگری نیز وجود دارد اما به دلیل اینکه این دو روش مغز انسان را وادار می‌کند از نیم‌کره سمت چپ خود بیشتر استفاده کند مفیدتر و خروجی محورتر هستند.

[alert type=”info”]روش اول استفاده از نقشه ذهنی و روش دوم استفاده از کرنل است. روش‌های دیگری نیز وجود دارد اما به دلیل اینکه این دو روش مغز انسان را وادار می‌کند از نیم‌کره سمت چپ خود بیشتر استفاده کند مفیدتر و خروجی محورتر هستند.[/alert]

تفاوت افراد راست مغز و افراد چپ مغز

باور رایج این است که برخی افراد راست مغز هستند و برخی دیگر چپ مغز و همین داستان است که شخصیت، افکار و رفتار هر فرد را می‌سازد. ازآنجاکه بعضی اشخاص راست‌دست هستند و برخی دیگر چپ‌دست، چنین ایده‌ای برای مغز آدمی نیز قوت گرفته است. 

ویژگی های افراد چپ مغز :

  • تحلیل‌گر
  • منطقی
  • جزئی‌نگر و حقیقت‌گرا
  • محاسبه‌گر
  • مایل به فکر کردن در قالب کلمات

ویژگی های افراد راست مغز :

  • خلاقیت
  • آزاداندیش
  • نگاهی کلان
  • شهودی
  • مایل به اندیشیدن 

دو نیم کره کاملا متفاوت در یادگیری و نوشتن یک جزوه خوب

پس این موارد ثابت می‌کند نیم‌کره سمت چپ و راست مغز وظایف کاملاً متفاوتی دارند؛ و وقتی این مقدار تفاوت وجود دارد باید ازنظر علمی بررسی کنیم آیا ما روش درستی برای یادگیری در نظر گرفتیم؟ سمت چپ مغز ما کامل منطقی و ساختاریافته رفتار می‌کند و سمت راست مغز خلاق و اهل تجربیات حسی است.

البته ناگفته نماند که تحقیقات دانشمندان ثابت کرده که دونیم کره مغز گاهی باهم همکاری‌هایی دارند و دقیقاً در این نقطه بازدهی مغز چندین برابر می‌شود پس ما باید یاد بگیریم چه زمانی یادگیری ما افزایش پیدا می‌کند و می‌توانیم از دو طرف مغز به‌طور مساوی استفاده کنیم. با مقدمه ای از این توضیحات علمی، حالا به سراغ یادگیری روش صحیح جزوه نویسی می رویم و این کار سخت را به فرآیندی ساده و آسان تبدیل می کنیم.

روش جزوه نویسی زیبا

جزوه‌ی خوب نوشتن می‌تواند به شما کمک کند که هنگام مطالعه، مطالب را به راحتی بخوانید. در صورتیکه جزوه نامنظم باشد و اطلاعات درون جزوه گویا نباشد شما را خسته می‌کند و احتمالا از خواندن آن جزوه صرفه نظر خواهید کرد. در این مطلب ما به شما آموزش می‌دهیم که روش جزوه نویسی زیبا کدام است؟

  • درک کردن مطالب یکی از اولین نکات حائز اهمیت است.
  • یک الگوی ثابت را در کل جزوه پیاده کنید. منظور از این حرف این است که سعی کنید مطالب مهم را هر جای جزوه قرار دارند با یک رنگ بنویسید. مقلا رنگ قرمز برای نکات مهم، رنگ سبز برای یادآوری‌ها و … این بستگی به سلیقه‌ی شما دارد.
  • از کشیدن کادرها غافل نشوید. کادرهای منظم و زیبا می‌تواند به برجسته کردن مطالب مهم کمک کند. حتما برای کشیدن کادرها از خط‌کش استفاده کنید زیرا در غیر اینصورت ظاهر بدی برای جزوه ایجاد میکند.
  • در رسم کردن نمودارها و جداول با حوصله باشید. زیرا در صورت دقیق بودن این آیتم‌ها شما می‌توانید به راحتی این مطالب را مورد مطالعه قرار دهید.

بهترین روش جزوه نویسی

بهترین روشی که میتواند برای شما مفید باشد، روشی ست که تمامی موارد ذهنی را دربربگیرد. بنابراین از دو روش کرنل و نقشه ذهنی باید بیشترین استفاده را داشته باشیم. اما با یکبار استفاده از این روش ها نمی توانید به نتیجه ای برسید، بلکه مانند هر عمل دیگری نیازمند تکرار و تمرین است تا بتوانید آنها را با هم ترکیب کنید و از مزایای آن همزمان برای نوشتن یک جزوه خوب استفاده کنید. ترکیب دو روش جزوه نویسی به شما کمک می کند به یادگیری 100 برابر برسید و جزواتی کوتاه و خلاصه اما مفهومی بنویسید. اما پیش از بررسی هرکدام از این روش ها، بهتر است بدانیم از کجا و توسط چه کسانی خلق شده اند.

روش کرنل برای نوشتن یک جزوه خوب از کجا آمده؟

روش کرنل یک روش جزوه نویسی یا یادداشت‌برداری از فرایند کاری موردنظر است. این روش توسط والتر پاوک در سال 1950 ارائه شد. دلیل نام‌گذاری این روش به کرنل هم اشاره به دانشگاهی می‌کند که پاوک در آن تدریس می‌کرد. اگر قصد دارید بیشتر و جامع‌تر در مورد این روش بدانید بهتر است کتاب چگونه بهتر درس بخوانیم را تهیه و مطالعه کنید.

آیا روش کرنل همیشه همه‌جا کاربرد دارد؟

فراموش نکنید بعد از هر کلاس درس تنها 20% از اطلاعات با توجه به قلاب‌های ذهنی و علاقه‌مندی شما در خاطر شما باقی می‌ماند و رفته‌رفته بعد از 24 ساعت تا 1 هفته کمتر از 7% این اطلاعات برای شما باقی می‌ماند؛ اما به‌راستی این اطلاعات در کجا قرار گرفتند؟ آیا این اطلاعات از ذهن و مغز ما حذف شدند؟ ما فرد کم‌حافظه‌ای هستیم؟

[alert type=”warning”]ساده‌ترین پاسخی که می‌توان داد، طبیعی بودن این فرایند است. مغز ما در طول تاریخ بشر و سیر تکامل خود یاد گرفته همیشه یک سری از اطلاعات ورودی به سه بخش اصلی تقسیم می‌شوند:[/alert]

  • بی‌اهمیت کامل
  • کم‌اهمیت
  • پراهمیت و واجب

چرا یک فرد اطلاعات خانوادگی یا آدرس محل سکونت خود را از یاد نمی‌برد و گاها وقتی درگیر هزاران مشغله فکری هستید موقع رانندگی حواسمان به همه‌جا هست الا مسیر حرکت بعد از دقایقی متوجه شدیم روبه روی منزل و در حال ورود اتومبیل به پارکینگ هستیم.چه کسی ما را تا خانه هدایت کرد؟ چه شخصی در هدایت ما در مسیرهای با ازدحام و شلوغی هدایت کرد؟ پاسخ ساده است. مغز به این نتیجه رسیده که این اطلاعات (آدرس محل سکونت، بهترین مسیرها برای سریع رسیدن و…) برای شما مهم است و در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد؛ بنابراین همیشه در بالاترین سطوح اهمیت قرارداد.

چطور از روش کرنل برای نوشتن یک جزوه خوب استفاده کنیم؟

برای اینکه یک جزوه تمیز و خوب بنویسیم بهتر است درزمانی که در یک جلسه، کنفرانس یا کلاس درس هستند و قصد یادداشت‌برداری دارد از روش کرنل برای این کار استفاده کنید؛ اما برای اینکه یک جزوه خوب و جامع باشد باید توجه داشته باشید که داشتن یک دفتر خوب هم بسیار مهم است که در ادامه بهترین دفتر برای جزوه نویسی را نیز معرفی خواهیم کرد.

روش کرنل سریع ترین روش برای یادآوری جزوه نوشته شده

هرزمان که نیاز به یادداشت‌برداری و یادآوری اطلاعات داشته باشید استفاده از روش کرنل به شما کمک می‌کند که در سریع‌ترین زمان بخش زیادی از اطلاعات برای شما یادآوری شود دلیل این موضوع » بودن قلاب‌هایی بین محتوای نوشته‌شده به مغز است؛و وقتی مجدد این اطلاعات خوانده یا مشاهده می‌شوند بخش زیادی از کلاس برای شما تداعی می‌شود. این روش یکی از بهترین روش‌های موجود برای طبقه‌بندی کردن یادداشت‌ها و اطلاعات آموزشی است به شکلی که در صورت نیاز وقت مراجعه به‌راحتی تمامی موارد برای شما تازگی دارند. اگر به شکل زیر توجه کنید متوجه می‌شود که در این روش سه بخش اصلی وجود دارد.

  • نکات مهم
  • کلمات کلید و پرسشی
  • خلاصه محتوا ازنظر خودتان

روش ایجاد کردن کرنل روی برگه A4 برای نوشتن یک جزوه خوب

شما باید صفحه سفید خود را به سه بخش تقسیم‌بندی کنید. ابتدا یک خط عمودی در صفحه بکشید و دقت کنید که آن را تا انتهای صفحه نبرید به‌طوری‌که ستون سمت راست باید دو برابر سمت چپ باشد. در سمت راست باید نکات مهم را یادداشت کنید و در ستون سمت چپ قرار است کلمات کلیدی یا پرسش‌ها را وارد کنید.حالا در انتهای صفحه مطابق شکل بالا فضایی را در نظر بگیرید برای نوشتن خلاصه کلاس یا آموزشی که در حال یادگیری آن بودید. حتماً یک بخش را در ابتدای محتوا در نظر داشته باشید برای:

  • مدرس کلاس
  • نام آموزش
  • تاریخ نوشتن جزوه

دقت کنید برای اینکه یک جزوه خوب بنویسید باید در بخشی که مربوط به خلاصه جزوه است از نوشتن جملات بلند، توضیحات کامل و… خودداری کنید. شما روزنامه‌نگار نیستید و قصد ندارید یک مقاله بنویسید، شما قرار است یک جزوه تمیز و خوش‌خط بنویسید که درزمانی که قصد دارید اطلاعات کلاس را بازآفرینی کنید به‌راحتی با 1 دقیقه وقت گذاشتن تمامی اطلاعات کلاس برای شما یادآوری شود.

چگونه یک جزوه خوب بنویسیم و در ذهنمان بماند؟

اگر خاطرتان باشد در بالا توضیح دادیم که بعد از24 تا 48 ساعت از برگزاری کلاس یا آموزش تقریباً کمتر از 20% اطلاعات در ذهن شما وجود دارد بنابراین برای اینکه در قدم اول یک جزوه خوب بنویسم باید درصد این یادگیری را بالا ببریم بهترین کار برای نوشتن یک جزوه کامل و کاربردی این است که دو بخش کلمات کلیدی و خلاصه را هنگام کلاس و یادگیری ننویسید و اجازه دهید 24 تا 48 ساعت از کلاس درس یا آموزش شما گذشته باشد و بعد شروع به نوشتن خلاصه و کلمات کلیدی کنید. با این روش و کمک گرفتن از خلاصه محتوا می‌توانید تا 40% در افزایش یادگیری خود همت کنید.

چگونه یک جزوه خوب بنویسیم که چند رنگ باشه و خوشکل

اکثرا دانشجویان مایل هستند جزوه ای زیبا و خوانا داشته باشند و در عین حال هم رنگ بندی صفحه را نیز رعایت کنند اما این امر ممکن نیست ، به سبب اینکه فرصت تعویض و تغییر خودکار در زمان نوشتن باعث از دست رفتن نکته آموزشی میشود اما از این رنگ بندی محتوا نیز نمیتوان گذشت. در ادامه چگونه یک جزوه خوب بنویسیم ، قصد داریم به موضوع جزوه را با چه رنگی بنویسیم این موضوع یکی از دغدغه های اصلی دانشجویان به خصوص خانم های محترم است.

در ادامه مقاله جزوه را با چه رنگی بنویسیم قصد داریم به موارد زیر بپردازیم:

خودکار مناسب جزوه نویسی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

خودکار یکی از لوازم دانشجویی پرکاربرد است. همانطور که حتما خودتان تجربه کرده اید، نوک خودکار، بدنه و ساختار خودکار ، رنگ و میزان روان بودن آن در نوشتن خیلی تاثیرگذار است. با توجه به اینکه برای نوشتن جزوه ممکن است نیاز باشد مدت زمان زیادی خودکار به دست بگیرید و بنویسید، باید به تمامی این موارد توجه داشته باشید.با انتخاب خودکار به درستی می توانید نوشتن را سریع تر، زیباتر و خواناتر کنید. علاوه بر مواردی که برای انتخاب خودکار مناسب رنگ خودکار غالب در جزوه نویسی هم بسیار پراهمیت است.

چطور میتوانیم یک جزوه زیبا و رنگی داشته باشیم؟

دانستن تاثیرگذاری رنگ ها در تمام جنبه های زندگی از نظر روانشناسی در نتیجه گیری شما تاثیرگذار است. بهتر است بدانید هر رنگ چه معنایی دارد و چشم شما برای فهم مفاهیم بهتر است چه رنگ هایی را بیشتر و چه رنگ هایی را در میان رنگ اصلی ببیند.

بهتر از رنگ اصلی جزوه چه رنگی باشد؟

شما می توانید در دفتر جزوه از 2 الی 3 رنگ استفاده کنید. یک رنگ خودکار به عنوان رنگ اصلی جزوه شما استفاده می شود. رنگ اصلی جزوه بهتر است آبی ، کاربنی ، سورمه ای یا مشکی باشد. استفاده از رنگ های دیگر به عنوان رنگ اصلی شما را زود خسته و چشمانتان را اذیت می کند.اما استفاده از رنگ های قرمز، صورتی، سبز ، بنفش یا طلایی به عنوان رنگ های دوم و سوم بکار می روند. استفاده از رنگ های ثانویه برای نوشتن جزوه می تواند در نکته ها، علامت های نگارشی ، کشیدن جداول و فرمول ها بکار گرفته شود.

حالا نوبت شماست که بگویید چگونه یک جزوه خوب بنویسیم:

شما برای نوشتن یک جزوه خوب از چه روشی استفاده می‌کنید؟
شما برای نوشتن یک جزوه تمیز از چه خودکار و دفتری استفاده می‌کنید؟
به نظر شما اگر جزوه ما بارنگ‌های متفاوت نوشته شود، اثرگذار خواهد بود؟

خوشحال خواهیم شد در رابطه با این مقاله (چگونه یک جزوه خوب بنویسیم) و تجربیات و دانش خود را با کاربران وبسایت جزوه به اشتراک بگذارید. در انتهای صفحه منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم

راهنمای دانلود فایل

برای دانلود این کتاب باید در سایت لاگین شده باشید.
اگر در سایت حساب کاربری ندارید، لطفا ابتدا ثبت نام کنید.

اگر از آموزش جزوه نویسی رایگان ، چگونه یک جزوه خوب بنویسیم استفاده کردی، نظرت رو دربارش بگو و به دیگران پیشنهاد بده

27 نظر در “آموزش جزوه نویسی رایگان ، چگونه یک جزوه خوب بنویسیم

  1. داریوش خیرآبادی گفت:

    راستش تقریبا از سایت جزوه ناامید شده بودم چون قبلا واسه دانلود فایل ها مشکل داشتیم حتی میخواستیم فایلی رو بخریم نمیشد شماره ای هم وجود نداشت تماس بگیریم و از فرودین که محتوای سایت حذف شده بود به کل از ذهنم حذفش کرده بودم اما به تازگی دوباره به سایتتون سر زدم و دیدم چقدر تغییرات فوق العاده ای ایجاد کردید.امروزم که اومدم دیدم یه مقاله فوق العاده نوشتید واقعا کیف کردم دمتون گرم دمتون گرم که برای من دانشجو این سایت حکم بهشت و این صفحات واسم حوری هستن خیلی با این مقاله حال کردم مخصوصا با اون قسمت اول مقاله چون من خودم همش ای طور بودم
    جزوه پرچمش بالاستتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت

    1. مچکرم از شما جناب خیرآبادی ، انرژی دوستان خوبی مثل شما روی تیم ما هم اثرگذار هستش

      1. سیده طاهره عباسی گفت:

        سلام استاد چطور میتونیم بیشتر باهاتون در ارتباط باشیم؟ اکثر اساتید یک بستری برا ارتباط بیشتر با دانشجوهاشون دارن.

    2. سیده طاهره عباسی گفت:

      جناب خیرآبادی ، کلا استاد طهماسبی هرجا تشریف دارن اونجا آباد میشه
      خدا خیرشون بده

  2. داریوش خیرآبادی گفت:

    یه چیزی هم که یادم رفت بگم ما دانشجوها واقعا به این مقالات خیلی خیلی نیاز داریم ، اگر میشه این مقالات رو بیشتر کنید من خودم این مقاله رو الان واسه تمام دوستام فرستادم مخصوصا تو گروه دانشگاهیمون.
    ای ول به جزووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووه

    1. حتما ، به زودی مقالات زیادی از این دست را منتشر میکنیم ، بابت منتشر شدن این مقاله در کانالتون هم تشکر میکنم

  3. علی شمس گفت:

    با اینکه ایراد نگارشی در محتوا وجود داشت اما بنظرم کیفیت محتوا خیلی بالا بود. کمتر سایتی چنین محتوای با کیفیتی را منتشر میکند.

    1. سلام خدمت شما جناب شمس ، ایرادات نگارشی رو انشالله در آپدیت مقاله رفع میکنیم

  4. دکتر هلالی پوریان گفت:

    با سلام و احترام ، بنده قبلا کتاب پیشنهاد شده (کتاب چگونه بهتر درس بخوانیم) را مطالعه کردم به نظر اینجانب توضیحات این صفحه با کیفیت تر از کتاب و ترجمه بوده
    سپاس از وقتی که برای تولید این محتوا گذاشتید
    لطفا این نظر را منتشر کنید.

    1. سلام خدمت شما دکتر هلالی پوریان ، ممنون بابت نظر ارزشمند شما

  5. زهرا کرم زاده گفت:

    با احترام و خسته نباشید . بنظر بنده روش نقشه ذهنی خیلی عالیه

    1. ممنون از نظر ارزشمند شما سرکار خانم کرم زاده

  6. سارا مردانی گفت:

    نکات خوبی توش بود ، مرسی از آقای خیرآبادی بابت انتشار این مقاله در گروه دانشگاهی
    من بیشتر سعی میکنم نکات مهم صحبت های مدرس رو یادداشت کنم اما متعاسفانه باز هم قبل امتحانات کتاب و …. مطالعه میکنم استرس زیادی میگیرم

    1. سلام خدمت شما ، بله ما هم از ایشون تشکر میکنیم بابت منتشر کردن مقاله در شبکه اجتماعی تلگرامشون
      بسیاری از دوستان با شب امتحان مسئله دارن

  7. کریمی گفت:

    با سلام ، چند مرتبه در محتوا گفته شده (مطابق تصویر) ظاهرا باید عکسی به عنوان نمونه قرار میگرفت اما وجود نداره. جهت یاد اوری و بررسی لازم لطفا محتوا را چک کنید

    1. درود بر شما، مچکرم از توجهی که دارید، مقاله بزودی ویرایش میشه و کامل خدمتتون ارائه میشه

  8. سیده طاهره عباسی گفت:

    دورود بی پایان خدمت استاد ارزجمند جناب طهماسبی عزیز ، همیشه و همه جا اثر مثبتی از شما و دانش حضرت عالی جلوی دیدگان ماست و حقیقتا استفاده و دعاگوی شما هستیم.

  9. اژدهایی با قلب شکلاتی گفت:

    سلام و عرض ادب وقت بخیر
    سپاسگزارم بابت مقاله بسیار خاص ، مفید ، اثر گذار و عالیتون. من واقعا به همچین چیزی احتیاج داشتم ، سپاسگزارم.
    عالی بود.

  10. علی حبیبی گفت:

    درود بر وبسایت جزوه ، لطفا در صورت امکان از فرایند جزوه نویسی یک ویدئو قرار بدید.شاید افرادی مثل بنده ارتباطی بهتری برقرار کنند
    سپاس از شما

    1. مچکرم از پیشنهاد شما جناب حبیبی
      انشالله انجام میشه

  11. بیشتر از یک گفت:

    چطور جزوه بنویسیم؟هم اکنون دو روش در جهان برای جزوه نوشتن دروس مختلف استفاده می‌شود. روش جزوه نویسی و دوتا از بهترین روش‌ها، استفاده از نقشه ذهنی و استفاده از روش کرنل است. چون این دو روش به شما اجازه می‌دهد تا به طور کامل از نیم‌کره چپ و راست خود استفاده کنید.
    دانشمندان در حال حاضر تقریباً به طور جهانی توافق کرده‌اند که نیمکره چپ و راست مغز عمدتاً وظایف متفاوتی دارند. (برای آن‌هایی که نمی‌دانید، باید بگویم مغز بسیار شبیه یک گردو به نظر می‌رسد که دو نیمه جداگانه و در عین حال متصل به هم دارد).

  12. کیانا گفت:

    سلام خیلی ممنون از مطلب عالی تون فقط میشه پیشنهاد بدید واسه چه جمله ها یا نوشته هایی باید از چه رنگی استفاده کنم؟؟ اخه بعضی اوقات زیاده روی میکنم خیلی بد میشه.نمیدونم مثلا کلمه ی نکته رو صورتی بنویسم یا قرمز؟؟ یا مثلا مطلب بعدش رو ابی کنم قشنگ میشه یا سیاه؟؟ شایدم سبز؟؟ خودکار رو فشار بدم رو کاغذ که پر رنگ بشه خوب میشه یا کمررنگ؟؟ خیلی سختمه شما نظر شخصیتون رو بگید من همون جوری بنویسم خیلی ممنون میشم

    1. سلام خانم کیانا ، قبل از هر توضیحی بدونید که هر رنگ یه روانشناسی خاصی داره و در ذهن یه علامت مخصوص خودشو رو ایجاد کرده
      رنگ قرمز مهمه ، اما اگر خیلی تو صفحه تکرار بشه ناخواسته اون مهم بودنش دیگه به چشم نمیاد. اگر یه قسمتی رو دیدید که مهم و باید مهم بودنش رو نشون بدید میتونید با رنگ مشکی بنویسید و با خوکار قرمز یه ( ) پرانتز دورش قرار بدید. که هم مهم بودنشو تاکید کرده باشید هم خاص بودنش نسبت به سایر کلمات و جملات
      از رنگ سبز هم میتونید برای نکته استفاده کنید. نکته ای که کوتاه باشه و صرفا میخواید بگید حواستون به اینم باشه
      مشکلی هم کمکی رنگ خودکار ابی حساب میاد ولی بهتره مثل همون مثالی که براتون زدم زمانی استفاده بشه که قراره تو ( ) رنگ قرمز قرار بگیره و مفهوم و مهم بودن رو بیشتر نشون بده
      امیدوارم این توضیحات برای شما در جزوه نویسی کاربری بوده باشه و به زیبا شدن جزوه های شما کمک کنه
      اگر سوال یا نکته ای بود خوشحال میشیم ، بفرمایید

  13. شاکری گفت:

    سپاس بابت این آموزش ارزشمند. یک سوال داشتم آیا جنس کاغذ هم میتونه در جزوه نویسی و دستخط ما تاثیرگذار باشه؟ چه نوع کاغذهایی برای نوشتن جزوه مرتب بهتره که استفاده بشه؟

    1. درود بر شما. بله جناب شاکری عزیز، جنس کاغذ بر روان نوشتن و زیبایی خط ما تاثیرگذار هست. مثلا سطح کاغذ تحریر به گونه ای تولید شده که برای نوشتن با خودکار مناسب است. برخی کاغذهای کاهی سبک که جدیدا برای چاپ کتابها نیز استفاده میشه، میتونن بر زیبایی خط نوشتاری تاثیرگذار باشن. اما برخی کاغذها به جنس گلاسه و براق، برای نوشتار و جزوه نویسی مناسب نیستن چون مرکب خودکار رو پخش می کنن

  14. سعید مشتی گفت:

    دمتون گرم، ای ول
    خیلی خیلی با مقالتون حال کردم
    مخصوصا بیشتر از اینکه به موارد حاشیه ای پرداخته بشه خیلی خودمون و راحت در مورد جزوه نوشتن صحبت کردید ، در مورد مشکلاتی که خود نویسنده محتواتون هم باهاش درگیر بوده.
    ویدئوی اول مقاله هم ظاهرا ادامه داره اما شما کامل قرارش ندادید
    اگر ممکنه ادامه اون ویدئو رو هم قرارش بدید.
    موفق باشید

    1. جناب مشتی سپاسگزارم از توجهتون به مقاله آموزش جزوه نویسی .. مجددا این مقاله آپدیت میشه و نکات ظریف و بیشتری رو درمورد نوشتن یک جزوه با کیفیت و تمام موارد مربوط به اون ، قرار داده میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونه یک جزوه خوب بنویسیم
پیشنهاد ما به شما :

_____________ _

ورود

حساب کاربری ندارید؟