مشکلات پژوهشی و راهکارهای حل آنها
مشکلات پژوهشی دانشجویان در ایران ، پژوهش را میتوان موتور توسعه و پیشرفت هر جامعهای دانست. اگر فعالیتهای پژوهشی در مسیر صحیح و متناسب با مشکلات باشند، میتوانند راهکارهایی گرهگشا باشند. اما آیا در کشور ما این اتفاق میافتد؟ متاسفانه پاسخ این سوال منفی است؛ در اغلب مواقع پژوهشها متناسب با نیازهای جامعه نیستند و در مواردی که یک پژوهش برای حل یکی از معضلات اجتماعی ارائه میشود
مورد توجه مسئولین امر واقع نمیشود و این پژوهشها از چارچوب دانشگاه خارج نمیشوند تا به عنوان راه حل مورد استفاده قرار گیرند. اما ریشهی مشکلات پژوهشی دانشجویان ایرانی کدام است؟ چرا در کشور ما با وجود اینکه سالانه مقالات زیادی به چاپ میرسد اما این پژوهشها مورد توجه واقع نمیشوند؟ در این مقاله سعی داریم که مشکلات پژوهشی دانشجویان را معرفی کنیم و راهکارهای حل این مشکلات را شناسایی و به آنها بپردازیم. با ما در سایت جزوه همراه باشید.
مشکلات پژوهشی دانشجویان
احتمالا هر کدام از ما دانشجویان ایرانی در مقاطع مختلف به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی با مشکلات زیادی هنگام پژوهش مواجه شدهایم در این بخش قصد داریم به برخی از مشکلات پژوهشی دانشجویان اشاره کنیم:
عدم آشنایی کافی با اصول مقالهنویسی
یکی از چالشهایی که دانشجویان با آن مواجه هستند، عدم آشنایی کافی با اصول مقالهنویسی است. از آنجایی که اغلب اساتید درس روش تحقیق را به صورت تئوری آموزش میدهند و در عمل دانشجویان با روش صحیح پژوهش آشنا نمیشود، این موضوع به یک چالش مهم برای دانشجویان تبدیل میشود.
عدم آشنایی با زبان انگلیسی
یکی از مشکلات پژوهشی دانشجویان ایرانی عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی است. دانستن زبان انگلیسی را میتوان به راهی تشبیه کرد که پژوهشگران را به منابع به روز دنیا وصل میکند و این تسلط نداشتن به زبان انگلیسی یکی از ضعفهای بزرگ دانشجویان است.
عدم دسترسی به کتابخانههای سراسر کشور و جهان
یکی دیگر از مشکلاتی که دانشجویان با آن مواجه هستند در ارتباط نبودن دانشگاههای ایران با یکدیگر و با دانشگاههای سراسر جهان است. این مسئله موجب میشود که دانشجویانی که در دانشگاههای کوچکتر مشغول به تحصیل هستند از بسیاری از منابع به روز دنیا محروم شوند.
عدم دسترسی به اینترنت پر سرعت
یکی دیگر از مشکلاتی که بر سر راه پژوهشگران ایرانی قرار داد، عدم دسترسی به اینترنت پر سرعت و بدون فیلتر است. کند بودن اینترنت و فیلتر بودن سایتهایی مثل یوتیوب دانشجویان را از بسیاری منابع آموزشی محروم میکند.
مجهز نبودن آزمایشگاهها
یکی از مشکلات پژوهشی دانشجویان عدم دسترسی به آزمایشگاههای مجهز است. در اغلب موارد دانشجویان مجبور خواهند بود که به حداقلهای موجود در آزمایشگاههای دانشگاه بسنده کنند و این موضوع سبب میشود که بسیاری از ایدههای ناب این دانشجویان عملی نشود.
راهکارهای حل مشکلات پژوهشی دانشجویان
همیشه برای حل مشکلات، راهکاری هم وجود دارد؛ برای حل مشکلات پژوهشی دانشجویان راهکارهای زیر را پیشنهاد میدهیم:
برگزاری دورههای مقالهنویسی در دانشگاهها
یکی از راهکارهای حل مشکل دانشجویان در پژوهش برگزاری دورههای مقالهنویسی است و علاوه بر آن باید در شیوهی آموزش درس روش تحقیق نیز تجدید نظر کرد تا این درس خروجی بهتری برای دانشجویان داشته باشد.
برگزاری دورههای آموزشی زبان انگلیسی در دانشگاه
یکی از مواردی که منجر میشود دانشجویان تمایلی به یادگیری زبان انگلیسی نداشته باشند، هزینههای بالای کلاسهای زبان و در دسترس نبودن آموزشگاههای خوب در شهرهای کوچک است. دانشگاهها با فراهم کردن دورههای آموزش زبان با قیمت مناسب میتوانند به دانشجویان کمک کنند.
دسترسی به اینترنت پر سرعت
دسترسی به اینترنت پر سرعت و بدون فیلتر به معنی دسترسی به منابع به روز دنیا است. دانشگاهها باید اینترنت پر سرعت در اختیار دانشجویان قرار دهند.
دسترسی به کتابخانههای سراسر کشور و جهان
باید دانشگاهها با یکدیگر ارتباط بیشتر و سادهتری داشته باشند تا دانشجویان بتوانند به راحتی به کتابها، پایاننامهها و مقالات سایر دانشگاهها دسترسی داشته باشند. همچنین عقد قرارداد با دانشگاههای بزرگ دنیا نیز به دانشجویان در امر پژوهش کمک میکند.
مجهز نمودن آزمایشگاهها
دانشگاهها باید با اختصاص بودجه کافی، آزمایشگاهها را مجهز نمایند و با دستگاهها و مواد جدید، از مشکلات پژوهشی دانشجویان کم کنند.
جمعبندی مشکلات پژوهشی دانشجویان
در این مقاله مشکلات پژوهشی دانشجویان ایرانی را معرفی کردیم. مشکلاتی نظیر کافی و بروز نبودن اطلاعات دانشجویان در امر پژوهش، عدم تسلط به زبان انگلیسی، عدم دسترسی به منابع جدید، عدم دسترسی به کتابخانههای سراسر ایران و جهان، دسترسی محدود به مواد آزمایشگاهی و … جزو مشکلات دانشجویان در ایران است.
از جمله راهکارهایی که میتوان برای حل این موانع معرفی کرد، برگزاری دورههای با کیفیت آموزش زبان انگلیسی در دانشگاهها با هزینهی مناسب، برگزاری دورههای مقالهنویسی، دسترسی به اینترنت پر سرعت، دسترسی آسان به کتابخانههای سراسر ایران، عقد قرارداد با دانشگاههای معتبر دنیا برای دسترسی به پایگاههای اطلاعاتیشان و … هستند. شما به عنوان یک دانشجوی ایرانی با چه موانعی بر سر راه پژوهش مواجه شدهاید؟ به نظر شما چگونه میتوان این مشکلات را حل کرد؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
بیشتربخوانید
https://bit.ly/3y4ZY1n | https://u.to/wisjHA | https://is.gd/mPJ0P8 | https://tinyurl.com/bdd5he8m | https://v.ht/nBUbE | https://rb.gy/ye6l0a |